Moderne teknik – skjult under 100 år gamle marmorplader
Kreuzkirche – verdensberømt pga. koret Kreuzchor og allerede nævnt i dokumenter fra 1200-tallet – præger den tyske by Dresden som en af dens ældste bygninger. I forbindelse med saneringsarbejde skulle der udføres en restaurering af altergulvet for at fjerne de stadig synlige skader fra 2. verdenskrig.
Den godt og vel 100 år gamle gulvbelægning var i dens substans stadig til stede, men de fleste af de til dels meget store plader (op til 260 x 60 cm) var ødelagte. Mange steder var løsnede elementer desuden blevet erstattet af et simpelt cementpudslag. Over 60 år efter afslutningen på krigen ville det evangelisk-lutherske Kreuzkirche-sogn som bygherre genoprette den oprindelige tilstand – og samtidig supplere det 177 m² store, sommerfugleformede alterområde, som også bruges som scene af koret Kreuzchor, med et moderne gulvvarmesystem til grundtempereringen.
Men til et almindelig varmtvandssystem manglede der den påkrævede konstruktionshøjde på ca. 90 mm. Men saneringsspecialisten Jörg Winkler fra „Winkler Fliesen & Naturstein"" (Dippoldiswalde) havde den passende løsning: det keramisk klimagulv Schlüter-BEKOTEC-THERM.
Bygherren blev overbevist af de mange positive argumenter. Det var vigtigt for ham, at udformningsideerne fra fortiden skulle have indvirkning på nutiden, så alteret ved hjælp af en skånsom restaurering kunne få sin gamle værdighed tilbage.
Det viste sig hurtigt efter afslutningen af restaureringen, at det keramiske klimagulv Schlüter-BEKOTEC-THERM havde været det helt rigtige valg: Det flotte gulvarrangement strålede igen som i gamle dage – helt uden forstyrrende ekspansionsfuger i belægningen – og kolde fødder under vinterkoncerterne er nu fortid for Kreuzchor og Dresdner Philharmonie.